O nama

Shebek Beauty je obrt koji nudi 100% prirodne, ručno pravljene sapune i proizvode za njegu kože, kao i aksesoare. Ponosno vam nudimo visoko kvalitetne, zdrave proizvode koje naše mušterije rado kupuju kako sebi tako i kao luksuzne poklone.

Brinemo o našoj planeti, pa sve proizvode pakujemo u ekološke i biorazgradive ambalaže, bez plastike. Pri proizvodnji sapuna koristimo tradicionalni metod hladnog postupka, što omogućava sastojcima da ostanu na niskoj temperaturi i zadrže svoja terapeutska svojstva.

100% prirodno

Svi sastojci su prirodni uključujući eterična ulja koja koristim za mirise, biljke i gline koje koristim kao boje. Tu su i sastojci poznati po svojim hranjivim svojstvima kao što su kozje mlijeko, kokosovo mlijeko, kakao puter, ši puter, bademovo ulje, avokado ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje.

BEZ štetnih tvari

U našim proizvodima nećete naći loše sastojke, svi proizvodi su BEZ paliminog ulja, BEZ toksina, BEZ štetnih hemikalija, BEZ sintetičkih boja i mirisa, BEZ konzervansa.

Brinemo o prirodi

Ponosno brinemo o prirodi, pa vam donosimo proizvode bez otpada, upakovane u eko-friendly ambalaže bez plastike!

Ručno pravljeno

Sapune pravimo u manjim serijama s puno ljubavi i pažnje kako bi osigurali najviši nivo kvalitete. Koristimo tradicionalni metod hladnog postupka. To omogućava sastojcima da ostanu na niskoj temperaturi i zadrže svoja terapeutska svojstva. Sapuni se polako stvrdnjavaju i nakon 4-6 sedmica su spramni za korištenje.

Dozvolite mi da Vam se predstavim

Azra Karkin Spahić

Osnivač i vlasnica Shebek Beauty

Oduvijek sam voljela prirodu… Voljela sam skupljati ljekovito bilje i trčati po livadi među visokom travom. Još od malena sam učila nazive biljaka i interesovalo me njihovo djelovanje na ljudski organizam.

Zbog toga sam upisala farmaciju. Ona je pružala mogućnost da naučim kako ljudski organizam funkcioniše i kako određene aktivne tvari utiču na njega. Kada sam položila prijemni na farmaciji tata mi je kupio knjigu „Kozmetologija“ i u njoj napisao posvetu sa željom da jednoga dana imam svoju kozmetiku.

Danas, 15 godina poslije, ja sam napravila Shebek.

Želja mi je bila da napravim kozmetičke proizvode koji će biti bezbjedni za kožu, prirodani i sadržavati samo najkvalitetnije hranjive sastojke. Kako je prvi korak u higijeni kože njeno čišćenje, odabrala sam da krenem od sapuna. Fascinirao me je tradicionalni postupak pravljenja sapuna i pomisao da mogu napraviti sapun kakav želim sa svim potrebnim tvarima za dati tip kože, koji će istovremeno uklanjati nečistoće i hraniti kožu.

Naziv Shebek je nadimak koji mi je dala nana u djetinjstvu kako bi okarakterisala moju živu i nestašnu narav.

Voljela bih da uživate u mojim sapunima onako kako ja uživam kada ih pravim. <3